Pinnekjøtt i vaffel

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

To favoritter i skjønn forening, og med en liten asiatisk twist! Selv med bare en
liten pinnekjøttrest kan du mette mange med denne morsomme vaffelvrien.

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 4 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt

Fyll:

  • 250 g renset og plukket kokt pinnekjøtt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker
  • ½ ts spisskummenfrø
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen sterk chilisaus
  • 4 ss rømme
  • 2 stk klementin
  • 65 g blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene til vaffelrøren til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 20 minutter. blir røren for tykk, så visp inn litt kaldt vann.
  2. Stek vafler i vaffeljern og avkjøl på rist.
  3. Plukk pinnekjøttet fra hverandre i små biter med fingrene. Varm en stekepanne med olje og legg i pinnekjøttet. Dryss over sukker og spisskummenfrø og stek til kjøttet er sprøtt og blankt. Hold varmt.
  4. Skrell klementin og skjær i små biter.
  5. Bre litt rømme på hver vaffel og fordel salat over. Legg på pinnekjøtt og dryss over biter av klementin. Brett vaffelen
    dobbelt og server.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.