Medisterkaker med krydrede edamamebønner

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Saftige medisterkaker er rask hverdagsmat i en travel førjulstid. Denne spennende krydrede bønnesalaten er ferdig i løpet av få minutter, og smaker nydelig til. Får du ikke tak i edamamebønner kan du bruke frosne erter eller en boks kikerter isteden.

Ingredienser

  • 12 stk ferdigstekt medisterkake

Krydrede edamamebønner:

  • 400 g frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 150 g aspargesbønner i biter
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts chiliflakes eller chilipulver
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Legg medisterkaker i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen, og stek medisterkakene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  3. Ha halvtinte edamamebønner i en bolle sammen med vårløk og aspargesbønner.
  4. Bland sammen oregano, chiliflakes, spisskummen, salt og pepper i en liten skål.
  5. Stek edamamebønner i en varm stekpanne med olje til de blir gjennomvarme og har fått en fin farge, 3-4 minutter. Krydre med krydderblandingen. Vil du ha bønnene enda sterkere, kan du doble kryddermengden. 

Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 60 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i 10-15 minutter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.