Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Couscoussalat med lammekjøtt - alternativ 1

Couscoussalat med lammekjøtt

Ingredienser

porsjoner

Couscoussalat:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 dl couscous
  • 2 ss hakket tørket aprikos
  • 2 ss hakkede tørkede tranebær
  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 1 stk. granateple
  • 2 ss hakket bladpersille

Honning- og appelsindressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 4 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Couscoussalat med aprikos, granateple, appelsin og honning passer ypperlig til revet kjøtt fra lammeskank. Den kan du enten kjøpe ferdig tilberedt eller tilberede den selv. Har du rester av  for eksempel lammestek er det perfekt å bruke i denne retten.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Couscoussalat:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 dl couscous
  • 2 ss hakket tørket aprikos
  • 2 ss hakkede tørkede tranebær
  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 1 stk. granateple
  • 2 ss hakket bladpersille

Honning- og appelsindressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 4 ss honning

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, buljongterning, margarin, tørket frukt og nøtter. Ta kjelen bort fra platen og hell i couscous. La det svelle i 5 minutter under lokk. Rør godt før servering, slik at den blir luftig og klar.
  2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne. 
  3. Visp lett sammen presset appelsinsaft og honning til en dressing.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Vend sammen couscous, kjøtt, dressing, granateplekjerner og persille til en salat.
I denne retten kan du også bruke lammeskav, som du freser i en varm gryte i flere omganger, eller rester av lammestek, som du kan kutte i mindre biter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 21:11:28