Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røff reinsdyrtartar

Røff reinsdyrtartar

Ingredienser

porsjoner

  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. rødløk
  • 1 potte frisk gressløk
  • 1 glass lite ørretrogn
  • 4 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tartar av mørbrad er inspirert fra Trondheim eller Tråante, der feiringen av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte 6. februar 1917 tok plass. Retten er en opplevelse i seg selv, kanskje denne også kan feires om 100 år.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. rødløk
  • 1 potte frisk gressløk
  • 1 glass lite ørretrogn
  • 4 stk. egg

Slik gjør du

  1. Legg reinsdyrmørbraden på benken i god tid før du skal spise, så den rekker og temperere seg.
  2. Gni inn kjøttet med salt og pepper, stek det i en stekepanne på høy varme sammen med olje til mørbraden har fått en fin skorpe på alle sider.
  3. Legg kjøttet til side på en skjærefjøl og skjær i små terninger. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  4. Skjær vekk de ytterste toppene på blomkålen der de minste bukettene sitter. Stek disse på høy temperatur i en stekepanne uten olje, ta dem over i en bolle etter at de har fått en litt svak brent farge.
  5. Finhakk rødløk og gressløk.
  6. Fordel kjøttet på tallerkener, sammen med blomkål, rødløk og gressløk. Topp det hele med en eggeplomme.
Eggehviten kan du eventuelt fryse og bruke i en senere anledning som for eksempel til en marengs.

Server gjerne med ristet brød.

Vi har også en superdigg oppskrift på klassisk biff tartar servert med sprø pommes frites og grønn salat ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 23:04:33