Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med rød smørsaus og hasselbackpoteter

Reinsdyrfilet med rød smørsaus og hasselbackpoteter

Ingredienser

porsjoner

Hasselbackpoteter:

  • 12 stk. nypotet
  • 2 ss smør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Rød smørsaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 0,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 200 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Karamellisert gulrot:

  • 300 g gulrot
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamelliserte gulrøtter og rød smørsaus er ypperlig festmat og gjestemat. Mørt, smakfullt og veldig godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Hasselbackpoteter:

  • 12 stk. nypotet
  • 2 ss smør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Rød smørsaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 0,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 200 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Karamellisert gulrot:

  • 300 g gulrot
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Skrell poteter og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
    Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer gjennom.
  2. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene, til de har fått en gyllen overflate. 
  3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
  4. Finhakk sjalottløk og ha løken i en liten kjele sammen med rødvin. Kok opp og kok til 1/3 er igjen av væsken. Ha i fløte og kok ytterligere i ett par minutter. Pisk inn terninger kaldt smør. 
  5. Skrell og skjær gulrot i grove biter og ha dem i en kald stekepanne sammen med resten av ingrediensene. Sett pannen på høy varme og stek til gulrøttene er fint karamelliserte.  Dette tar ca. 6 minutter. Karamelliseringen skjer ganske fort på slutten så her er det viktig å passe på litt ekstra. Når de har fått sin fine farge helles de over i en skål så de ikke stekes videre.

Server reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, rød smørsaus og karamelliserte gulrøtter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 22:16:38