Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Creme Catalana

Crema Catalana med hint av kanel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. appelsin
  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stk. hel kanel
  • 5 stk. eggeplomme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Crema Catalana er en herlig spansk dessert. Denne har et hint av kanel. Perfekt dessert i appelsinsesongen og etter et godt tapasmåltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. appelsin
  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stk. hel kanel
  • 5 stk. eggeplomme

Slik gjør du

  1. Riv appelsinskall på et rivjern. Bruk kun det oransje.
  2. Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og revet appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i tjue minutter.
  3. Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
  4. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Stek crema catalana i vannbad i stekeovnen på 120 °C i 50-60 minutter, eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse. Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brulee-brenner rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 01:32:24