Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbetgravet ørretfilet

Rødbetgravet ørretfilet

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ørretfilet med skinn
  • 4 stk. rødbete
  • 2 dl sukker
  • 1 dl salt
  • 3 ss kvernet pepper
  • 8 stk. einebær
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 ss akevitt

Pepperrotrømme:

  • 4 ss seterrømme
  • 2 ss frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. hodesalat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en annerledes måte å grave ørret eller laks på som gir fisken en fantastisk farge. Retten vekker garantert oppsikt, enten den serveres på en buffet, eller om du anretter den som en forrett.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ørretfilet med skinn
  • 4 stk. rødbete
  • 2 dl sukker
  • 1 dl salt
  • 3 ss kvernet pepper
  • 8 stk. einebær
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 ss akevitt

Pepperrotrømme:

  • 4 ss seterrømme
  • 2 ss frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk. hodesalat

Slik gjør du

  1. Renskjær ørretfiletene. Bruk en pinsett til å nappe ut ben.
  2. Skrell rødbeter. Riv dem grovt på et rivjern, eller del dem i biter og kjør i hurtigmikser til de er grovmalt.
  3. Bland sammen sukker, salt og pepper i en skål. Knus einerbær og hakk timian, og bland det inn.
  4. Dekk en form som er stor nok til fisken med halvparten av sukker- og saltblandingen. Legg ørretfileten oppå. Dryss over resten av sukker- og saltblandingen og dekk hele fileten med revet eller most rødbete. Drypp over akevitt.
  5. Dekk formen med plastfolie og la stå i romtemperatur til sukkeret smelter og det begynner å danne seg væske i bunnen av formen. Snu fileten og sett den kaldt, gjerne med litt press i minst 24 timer, gjerne lenger.
  6. Rør sammen ingrediensene til pepperrotrømmen og smak til etter hvor sterk/søt du vil ha den. Sett den kaldt til servering.
  7. Bryt rugbrød i biter og rist det i en stekepanne med litt olivenolje til det er het tørt og sprøtt.
  8. Når ørretfileten er ferdig gravet, skrap av rødbete og tørk forsiktig med papir. Skjær i løvtynne skiver. 

Server på fat med salat, og dryss ristet rugbrød rundt.

Rødbete gir ikke så mye smak, men farger det ytterste laget av fiskefileten og gjør at det blir et fantastisk flott fargespill i fisken når den blir skåret i skiver. Har du ikke akevitt, så bytt ut med annen sprit, for eksempel gin eller konjakk. Alkohol kan også godt utelates.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 13:18:06