Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkake med blåmuggost

Oppskrifter

Smarte tips til planleggingen:

  1. Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
  2. Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem. Smart med tanke på både planleggingen og budsjettet. 
  3. Velg juletapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Annet?
  4. Skriv små skilt ved hver rett; Hva heter retten? Hva inneholder den? 
  5. Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene? Juletapas er en fin måte å ta i bruk julematen som allerede er kjøpt inn og du har til overs. 
  6. Ikke sett frem alt på en gang. Fyll heller på underveis ved behov. Da unngår du at eventuelle rester står ute i romtemperatur unødvendig lenge og det blir enklere å ta vare eventuelle rester
  7. Når du lager mat og serverer, ikke glem rutiner med god håndvask og elles god hygiene på kjøkkenet.

Flere tapasoppskrifter

Podcast-episode: Charcuterie med bakt brie - superenkel juletapas

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

Flere tapasretter med ost