Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pulled pork med julerub

Pulled pork med julerub

Ingredienser

porsjoner

Pulled pork:

  • 1 kg svinenakke
  • 2 ss sennep
  • 1,5 dl julerub
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss eplecidereddik

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian

Syltet rødkål:

  • 0,25 stk. rødkål
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 4 stk. hel nellik
  • 2 stk. stjerneanis

  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 1 pk sukkerertspirer eller litt blandet salat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Pulled pork:

  • 1 kg svinenakke
  • 2 ss sennep
  • 1,5 dl julerub
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss eplecidereddik

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk timian

Syltet rødkål:

  • 0,25 stk. rødkål
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 4 stk. hel nellik
  • 2 stk. stjerneanis

  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 1 pk sukkerertspirer eller litt blandet salat

Slik gjør du

  1. Smør svinenakke med sennep og dryss over 2/3 deler av julerub. Legg kjøttet i en ildfast form og sett i ovnen på 120 °C. Stek i ca. 8 timer, eller til kjernetemperaturen på kjøttet er 88 °C.
  2. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i strimler til syltet rødkål. Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Ha i rødålen når blandingen koker og sukkeret har løst seg opp. Trekk kjelen til side og avkjøl.
  3. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål til rødkål-slaw i fine strimler. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Klem kålen litt sammen med saltet, slik at den blir litt mykere. Bruk gjerne hansker når du klemmer kålen sammen ettersom rødkål lett setter farge på hendene. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.
  4. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Bland løkskivene med rødkålen. Rør sammen de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og vend deretter blandingen inn i kålen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.
  5. Riv kjøttet fra hverandre ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk rett og slett fingrene. Kjøttet er veldig varm, så pass på at du ikke brenner deg.
  6. Hell eplejuice og eplecidereddik over det revne kjøttet og smak til med resten av krydderblandingen.
  7. Rist hamburgerbrød og sett sammen burgeren med spirer, rødkål-slaw, syltet kål og pulled pork.

Vil du lage noe annet godt med julerub? Da kan vi anbefale kalkunfilet med julerub.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 17:00:55