Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus

Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • ca. 2 dl vann

Ovnsbakte gulrøtter:

  • 8 stk. gulrot i ulike farger
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Hel syltet rødløk:

  • 10 stk. små rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik, 7 %
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribbe smaker utrolig godt med ovnsbakte gulrøtter, syltet rødløk og rødvinssaus. Vil du jukse litt kan du godt kjøpe rødvinssausen ferdig.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • ca. 2 dl vann

Ovnsbakte gulrøtter:

  • 8 stk. gulrot i ulike farger
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Hel syltet rødløk:

  • 10 stk. små rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik, 7 %

Slik gjør du

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Rut opp parallelt med ribbeina, slik at det blir lettere å skjære opp ribba pene biter etter steking. Gni inn ribba med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
  2. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.
  3. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.
  4. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time. Uansett om ribba veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
  5. Skrell gulrøttene. Del dem først i to og så i fire på langs. Legg gulrøttene i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. Sett formen midt i stekeovnen og bak gulrøttene på 200 °C i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre.
  6. Skrell rødløken, men la den fortsatt være hel. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele og legg i løken. La løken koke forsiktig i 5 minutter. Skru av platen og la løken ligge å trekke i den varme laken.

Server ribba med ovnsbakte gulrøtter, syltet rødløk og rødvinssaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 01:19:02