Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingleverpaté

Kyllingleverpaté

Ingredienser

  • 500 g kyllinglever
  • 1 ss smør
  • 300 g kyllingkjøtt fra lår eller filet
  • 3 stk. egg
  • 3 ss konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts finhakket frisk timian eller salvie
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kyllingleverpatéen er overraskende enkel å lage. Den kan du sette frem på julefrokostbordet eller på en innholdsrik buffet. Har du venner som setter pris på spiselige gaver, så kan den pakkes inn i cellofan og overleveres med gode juleønsker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g kyllinglever
  • 1 ss smør
  • 300 g kyllingkjøtt fra lår eller filet
  • 3 stk. egg
  • 3 ss konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts finhakket frisk timian eller salvie
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Rens kyllinglever og fjern så mye av hinnene som mulig. Smelt smør og stek kyllingleveren raskt. Avkjøl helt.
  2. Skjær kyllingkjøtt i biter og mos kjøtt og lever sammen i hurtigmikser. Tilsett egg, konjakk, kajenne, salt og pepper. Vend inn urter og nøtter med en slikkepott til slutt.
  3. Fyll massen i passende former, og sett dem i en langpanne i stekeovnen. Hell kokende vann i langpannen halvveis opp på formene. Dekk dem med aluminiumsfolie. Stek i ovnen ved 175 ˚C i 30-45 minutter eller til patéen er fast. Avkjøl patéen under lett press.

Oppbevar patéen kaldt, så er den holdbar ("uåpnet") i ca. en uke. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi den bort sammen med et lite glass gelé til serveringen.

Varier smakstilsetningene etter hva du liker best, for eksempel noen hakkede tørkede fikener, hakkede tranebær, bacon eller grønn pepper. Det er også nydelig å grovhakke noen biter kylling- eller andelever og blande i farsen før den stekes, for å få et mer rustikt utseende på pateen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 18:21:07