Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cumberlandsaus

Cumberlandsaus

Ingredienser

porsjoner
  • saft og skall av 0,5 stk. appelsin
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 dl vann
  • 0,25 ts sennepspulver
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kajennepepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 cl portvin
  • 300 g ripsgelé
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cumberlandsaus er en slags syrlig marmelade som er nydelig til paté og vilt, men passer godt til de fleste kjøttslag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • saft og skall av 0,5 stk. appelsin
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 dl vann
  • 0,25 ts sennepspulver
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kajennepepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 cl portvin
  • 300 g ripsgelé

Slik gjør du

Vask appelsin godt, skrell den med en potetskreller og skjær skallet i tynne strimler, ca. 2 cm. Se til at du ikke får med det hvite på skallet. Ha appelsinskall over i en kjele med vann sammen med sjalottløk, og la det koke i ca. 3 minutter. Sil av vannet og avkjøl raskt i isvann. 

Bruk gjerne et sisseleringsjern til å ta av skallet på appelsinen.
  1. Rør sennepspulver, malt ingefær og kajennepepper sammen med appelsinsaft, sitronsaft og portvin. 
  2. Varm opp ripsgelé på svak varme i en kjele til den er flytende. Ta kjelen av platen. Bland inn krydderblandingen og kokt appelsinskall, og rør godt. Sett sausen kjølig og la den trekke i noen timer før bruk. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 22:57:18