Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammerull

Syltekjennere mener at sylte laget av hode er det desidert beste. Men svinebog kan også brukes i sylta. Sylte er relativt enkelt å lage for de fleste. Kjøtt og spekk skal legges lagvis med et lag svor over og under. Ikke vær redd for å bruke godt med krydder. I oppskriftene blir det ofte for lite. 

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

Lammerull 3g
Lammerull 3g

Lammerull og okserull lages på omtrent samme måte. Det som trengs er rulleskinn, kjøtt og eventuelt litt spekk. Brett ut rulleskinnet, legg lagvisk skiver av kjøtt, krydder og gelatin i midten og deretter rull sammen. Rullen kan enten sys sammen med nål og tynn hyssing, eller surres med hyssing. Både rull og sylte presses i form eller syltepresse etter koking. 

Kyllingleverpostei
Kyllingleverpostei

Julesild