Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vaniljekjeks
Har du små kokker i huset? På MatStart lærer barna å lage vaniljekjeks selv. matstart.no

Vaniljekjeks

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20 kjeks

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. egg
  • 3,5 dl hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søte, deilige vaniljekjeks som er kjempegode å spise, men også fine å gi bort som en hjemmelagd julegave. De vakre kjeksene kan du også dekorere med på juletreet eller henge i vinduet. Da blir julestemingen på topp! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 20 kjeks

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. egg
  • 3,5 dl hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett et egg om gangen og la det blande seg godt mellom hver gang.
  2. Tilsett hvetemel, vaniljesukker, salt og natron i miksebollen, og rør alt sammen til du får en glatt deig.
  3. Del deigen i to, pakk begge deigemnene godt inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst en time.
  4. Ta ut et deigemne av gangen fra kjøleskapet. Kjevle deigen ut på et melet underlag til deigen er ca. 1 cm tykk. Pass på å snu deigen underveis, så den ikke setter seg fast i underlaget.
  5. Stikk deigen ut med en stjerneformet pepperkakeform, gjerne i ulike størrelser slik at du får "hull" i midten av stjernene. Legg kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Kna resten av deigen sammen og bytt den ut med deigen i kjøleskapet. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
  7. Stek kjeksene på 180 ᵒC i ca. 8 minutter midt i stekeovnen. La kjeksene avkjøle seg i noen minutter før du evtentuelt flytter dem over på noe annet.

Oppbevar kjeksene i en lufttett boks, eller tre et fint bånd gjennom dem og heng dem opp til pynt. 

Kjeksene kan også dekoreres med en melisglasur.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 21:24:51