Brune pinner

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Brune pinner er for mange en av julas 7 tradisjonelle slag, og er av de mest lettvinte kakene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 50 brune pinner.

Ingredienser

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 12 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pensling og dryss:

  • 1 stk sammenvispet egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 °C varmluft. Legg bakepapir på to stekebrett.
  2. Rør smør og sukker godt sammen. Bland inn resten av ingrediensene, men pass på å holde igjen litt av melet for justering underveis.  
  3. Elt deigen raskt sammen og del den i 6 emner. Trill hvert emne til en tynn pølse og løft over på stekebrettet. Trykk ut til ca 4-5 mm tykkelse med fingrene.
  4. Pensle med egg og dryss på sukker og hakkede mandler. Stek kakene på øverste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Skjær i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme.Avkjøl helt på rist.
Oppbevar de brune pinnene i en tett boks.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.