Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lumumba - varm kakao med rom

Lumumba - varm kakao med rom

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Patrice Lumumba var president i Kongo i 1960, og led en grusom skjebne. Hvorfor denne deilige, varmende kakaodrikken med rom har fått navn etter ham er uvisst. Server den like gjerne i høye glass som i dype krus.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt

Slik gjør du

  1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakaopulver og sukker løser seg opp i melken.
  2. Tilsett resten av melken og varm opp til kakaoen ryker kraftig (til en temperatur på 65-70 °C).
  3. Pisk kremfløte til krem.
  4. Fordel rom i høye glass eller dype krus og hell den varme kakaoen over. Topp med en skje pisket krem og et lite dryss kakao og server.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 09:51:31