Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré med karamellisert løk alternativ 3

Lammecarré med karamellisert løk

Ingredienser

porsjoner

Lammecarré:

  • ca. 500 g lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 4 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Løken bruker lang tid for å bli søt og karamellisert. Den ligger der i pannen på lav varme og godgjør seg selv. Når løken begynner å bli ferdig freser du opp noen racks av lammecarré, vipps så har du en skikkelig snack av en smårett du kan servere sammen med andre retter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lammecarré:

  • ca. 500 g lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 4 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Del lammecarreen til carrékoteletter eller "racks" ved å skjære mellom ribbena med en skarp kniv. La kjøttet bli temperert.
  2. Skrell løken og skjær ut 1 cm tykke ringer fra den tykkeste delen på løken.
  3. Sett en stekepanne på middels varme. Ha i smør. Når smøret har sluttet å bruse legger du i løkringene. Skru ned varmen og stek løkringene i ca. 30 minutter på svak varme. Snu forsiktig, slik at de ikke detter i fra hverandre.
  4. Rens hvitløksbåter og riv dem på et rivjern. Vask sitronen og riv skallet. Finhakk persille og bland sammen alle ingrediensene til gremolataen.
  5. Gni inn kjøttet med salt og pepper, og stek det i en stekepanne  med smør i ca. 2 minutter på hver side. La kjøttet hvile i minst 10 minutter.

Server lammecarré med en ring av karamellisert løk og gremolata.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 18:12:15