Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 13:36:04