Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bær- og fruktkompott

Bær- og fruktkompott

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g plomme
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • 1 dl vann
  • ca. 200 g sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 1,5 dl kaldt vann

Råkrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kompott er en fin måte å utnytte bær og frukt som er godt moden. Hva du bruker er avhengig av hva du har tilgang til, og mengden sukker justerer du etter sødmen i bærene du bruker. Her er kompotten servert som dessert med råkrem. En nydelig dessert som vekker nostalgiske minner hos mange.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g plomme
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • 1 dl vann
  • ca. 200 g sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 1,5 dl kaldt vann

Råkrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på kompotten.
Tips: Bruker du bløte bær som bringebær, kan det være lurt å røre dem inn i kompotten etter at den er tatt av varmen, for å bevare bærene så hele som mulig. Kok kompotten med en kanelstang eller et par stjerneanis for å gi den en spennende og annerledes karakter.
 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 09:13:12