Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crispy duck

Crispy duck

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. and (ca. 2,5 kg)
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl soyasaus

Tilbehør:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 pk a 10 stk peking duck pannekaker
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 glass hoisinsaus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Her kan du samle dine venner og familie til et skikkelig festmåltid! Crispy duck setter du på bordet sammen med hoisinsaus og grønnsaker. Da er det duket for en kulinarisk opplevelse. Hvis du vil, kan du også lage vår hjemmelagdede hoisinsaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. and (ca. 2,5 kg)
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl soyasaus

Tilbehør:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 pk a 10 stk peking duck pannekaker
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 glass hoisinsaus

Slik gjør du

  1. Skyll anden nøye og fjern gjenværende fjær med en pinsett. Tørk tilslutt godt med papir.
  2. Kok opp en stor kjele med vann, og øs kokende vann over hele fuglen. Du kan se at skinnet trekker seg sammen og skifter farge. Tørk med papir så skinnet blir helt tørt.
  3. Kutt ingefær i tykke skiver og knus hvitløk, legg det inn i anden sammen med kanelstang og knyt den sammen.
  4. Kok opp sukker og soya og avkjøl. Gni inn fuglen med blandingen, og legg den utildekket på rist i kjøleskapet i minst fire timer, eller over natten.
  5. Forvarm ovnen til 150 °C.
  6. Legg anden på en rist med en langpanne under, slik at fettet havner der og ikke i bunnen av ovnen. Stek anden midt i ovnen i 2 timer. Skru deretter opp ovnen til 200 °C og stek videre i ca. 30 minutter. Her er det lurt og følge med sånn at ikke anden brenner seg.
  7. Når fuglen er gyllen, og litt mørk i fargen er den ferdig. Ta ut og hvil i minst 30 minutter.
  8. Vask grønnsakene godt og skrell gulrot. Kutt gulrot, agurk, purre og selleri i tynne strimler.
  9. Legg pannekakene i en bambuskurv (med bakepapir). Damp i ca. 10 minutter, til de er gjennomvarme.
  10. Ta av lårene og skjær ut beina. Ta ut brystene. Skjær kjøttet i tynne skiver. 
  11. Ta en pannekake, ha på hoisinsaus, grønnsaker og skiver av and. Topp det hele med koriander og rull sammen. 
    Har du ikke en bambuskurv kan du dampe dem i stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg pannekakene på en rist og sett dem inn i stekeovnen, når vannet har begynt å dampe. Damp pannekakene ti ca. 10 minutter til de er gjennomvarme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 11:18:27