Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Boeuf Bourguignon

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 150 g bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 båter hvitløk delt i grove biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
  • 4 dl oksekraft
  • 3 ss bladpersille
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g frisk sjampinjong
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (37)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 150 g bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 båter hvitløk delt i grove biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts hel pepper
  • 4 dl rødvin (f.eks Pinot Noir)
  • 4 dl oksekraft
  • 3 ss bladpersille
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g frisk sjampinjong

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Topp med friske urter, og server gryten med ovnsbakte småpoteter, grov potetmos eller godt brød.

Skal du lage Boeuf Bourguignon til mange, kan det være lurt å redusere mengde væske etter at du har ganget opp alle ingrediensene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2024 07:37:16