Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Moules-frites

Moules frites - blåskjell med pommes frites

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss smør
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss bladpersille
  • 1 pose pommes frites á 800 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Moules frites er en klassisk og tradisjonell måte å servere blåskjell på, med røtter i Belgia og nordkysten av Frankrike. En gang var det fattigmannskost, i dag dampede blåskjell med pommes frites elsket restaurantmat som du veldig enkelt lager hjemme.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss smør
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss bladpersille
  • 1 pose pommes frites á 800 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server skjellene rykende varme med pommes frites ved siden av. En god majones eller aïoli hører med. Og ekstra stas er det med hjemmelaget pommes frites eller ovnsstekte potetbåter.

Norske blåskjell kjøpt i butikk er alltid trygge å spise. Sanker du ville blåskjell, så sjekk alltid Mattilsynets blåskjellvarsel for å forsikre deg om at skjellene er friskmeldte.

Moules-frites

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 05:18:24