Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet egg

Syltet egg

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • skall fra 2 stk. eller flere rødbete
  • 1 dl eplecidereddik
  • 5 dl vann
  • saft av 1 båt sitron
  • 1 klype salt
  • 1 ss korianderfrø eller andre krydder
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Visste du at skallet fra rødbeter kan brukes til å lage en spennende variant av syltet egg? Ta vare på skallet fra rødbetene, kok det opp i en syltelake og hell det over kokte egg. Du kan bruke den mengden skall du har til overs, og variere med krydder. Syltet egg kan serveres som snacks, delt i to i en salat eller på avokadotoast.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • skall fra 2 stk. eller flere rødbete
  • 1 dl eplecidereddik
  • 5 dl vann
  • saft av 1 båt sitron
  • 1 klype salt
  • 1 ss korianderfrø eller andre krydder

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem 8-10 minutter, slik at de blir hardkokt. Avkjøl eggene i rennende kaldt vann.
  2. Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca. 5 minutter. Avkjøl.
  3. Skrell eggene og legg dem i et rent glass. Hell den avkjølte laken over eggene, og skru på et lokk.
  4. Oppbevar mørkt og kaldt til servering.
Eggene får god farge etter 2-3 timer, men kan stå natten over eller lenger hvis du vil ha en mer intens smak og farge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 09:54:59