Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarmuffins

Gresskarcupcakes

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 dråpe grønn konditorfarge
  • 2 dråper oransje konditorfarge
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på skummelt gode gresskarcupcakes til halloween? Prøv disse saftige vaniljecupcakene sammen med en digg sjokoladekrem formet som gresskar! Du får 20 cupcakes av 1 porsjon.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 dråpe grønn konditorfarge
  • 2 dråper oransje konditorfarge

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at cupcakesene skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek cupcakesene på 180 °C midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  5. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  6. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  7. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  8. Ta noen spisekjeer av sjokoladekremen over i en bolle og ha i litt grønn konditorfarge. Bland den andre sjokoladekremen med oransje konditorfarge. Ha begge over i hver sin sprøytepose. 
  9. Sprøyt den oransje kremen med en dråpetipp (str. 103) på dine cupcakes. Sprøyt to striper mot venstre og to mot høyre - og avslutt med en på midten for å få illusjonen av et rundt gresskar. Avslutt med grønn konditorfarge på toppen. 

Gresskarmuffins

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 20:02:46