Brokkolisalat med grillet rødløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En krønsjy brokkolisalat passer utmerket til de fleste retter, spesielt nå til sommerens grilling. Her har vi grillet grønnsakene for å få en ekstra god smak på salaten. 

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk rødløk
  • ½ dl rosiner
  • ½ dl pinjekjerner

Dressing:

  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kutt brokkoli og blomkål i små buketter. Skjær vekkden nederste, trevlete biten av stilkene, og fjern noe av det ytterste skallet med en skarp kniv. Del stilkene i mindre biter. Skyll godt i kaldt vann og la alt renne godt av seg.
  2. Skrell rødløken og del den i fire båter. Grill eller stek løkbåtene på høy varme til de er mørk gyllenbrune på utsiden.
  3.  Flak rødløken så skivene ikke henger sammen. Ha brokkoli, blomkål og løk i en skål sammen med rosiner og pinjekjerner.
  4. Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt sammen. La gjerne salaten stå og trekke smak minst en time før servering. Salaten kan godt lages dagen før den skal serveres. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.