Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet entrecôte med jordbærsalsa

Grillet entrecôte med jordbærsalsa

Ingredienser

porsjoner

Jordbærsalsa:

  • 400 g jordbær
  • 0,5 dl rødløk
  • 1 stk. jalapeño (doble hvis du liker det sterkt)
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. lime
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmoreringen og den fine fettfordelingen på entrecôte gjør det enkelt å få til et saftig og godt resultat på grillen. Velg denne biffen når du vil ha noe godt i helgen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Jordbærsalsa:

  • 400 g jordbær
  • 0,5 dl rødløk
  • 1 stk. jalapeño (doble hvis du liker det sterkt)
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. lime
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
Mange liker å krydre biffen med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper. Har du en ferdig marinert flintstek, trenger du som oftest ikke å ha på ytterligere med krydder.
  1. Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. Legg biffene for hvile i et par minutter på kald sone før servering. 
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Den kalde sonen kan også med fordel brukes som hvileplass for ferdig grillet kjøtt. Da uten lokk.
  1. Hvis du vil pensle biffene med grillsaus/glace bør du gjøre det etter at biffene har fått en fin grillskorpe. Mange grillsauser inneholder sukker, som gjør at sausen fort brenner seg ved høy varme.

Server grillet entrecôte med en god salat, jordbærsalsa og en god potetvariant.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 14:47:00