Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Halloumi med bakt gresskar

Halloumi med bakt gresskar

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. flaskegresskar
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 250 g halloumiost
  • 65 g ruccula
  • 0,5 stk. rødløk i tynne skiver

Dressing:

  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 potte finhakket frisk gressløk
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. flaskegresskar
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 250 g halloumiost
  • 65 g ruccula
  • 0,5 stk. rødløk i tynne skiver

Dressing:

  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 potte finhakket frisk gressløk
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Forvarm stekeovn til 180 °C. 

trinn du kan merke av

Flaskegresskar kalles også butternut squash, og finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.

Når du river appelsinskall: Skyll skallet godt og riv kun av det oransje skallet, da det hvite under har en bitter smak. Vær oppmerksom på at du skal bruke saft av appelsin i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 08:53:04