Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 300 g gresskar
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte grønnsaker er gull som tilbehør. De passer til det meste, og er nydelige bare i seg selv.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 300 g gresskar
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og del opp grønnsakene.
  2. Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, eddik og sukker, krydre med frisk timian, salt og pepper. 
  3. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 210 °C i ca 30-45 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.

Dette er tilbehøret som passer til det meste; til stek, til biff, til fisk, til vegetarburgere, eller som en helt egen rett. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 16:32:32