Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarkake

Gresskarkake

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Høst er tid for gresskar! Og den allsidige grønnsaken kan brukes både til middag og bakst. Lag denne saftige 3-lags gresskarkaken med kremostglasur. Den slår garantert godt an på høsttakkefesten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt

Slik gjør du

  1. Lag karamell først. Smelt sukker i en kjele på middels varme. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge. Se til at den ikke brenner seg.
  2. Varm opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet.
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
  1. Avkjøl blandingen noe og pisk inn små terninger av kaldt smør. Ha karamellglasuren over i en bolle og avkjøl på kjøkkenbenken (1-3 timer). Når glasuren er helt kald rør inn salt.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes som fyll i kaker, makroner eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
  1. Lag kakebunner. Visp sammen egg, gresskarpuré, olje og sukker i en bolle. Rør deretter sammen mel, bakepulver, natron og krydder i en annen bolle. 
  2. Ha melblandingen litt etter litt i eggeblandingen, og rør til du får en klumpefri røre. 
  3. Smør 3 små springformer (16-18 cm i diameter). Kle så springformene med bakepapir i bunnen av formene. Hell røren over i formene.
Har du ikke 3 like store springformer kan du steke kaken i omganger, eventuelt helle røren i en litt større form (24 diameter) og dele kakebunnen i 3 lag etter den er stekt.
  1. Stek kakene på 180 °C på nederste rille i ca. 30 minutter. Sjekk med en trepinne om kakene er ferdige. Stikk pinnen i midten av en kake, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. 
  2. Lag glasur. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Ha i kremost og pisk til alt er godt blandet.
  3. Smør et tynt lag glasur mellom hvert av lagene. Ha resten av glasuren i en sprøytepose med rund tipp og pynt toppen med et pent mønster.
  4. Dryss over grovhakkede pecannøtter og ha på karamellsaus før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 09:47:53