Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarboller

Gresskarboller

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 20 stk boller

  • 750 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 350 g gresskarpuré
  • 2 dl vann
  • 80 g rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 20 biter sjokolade
  • 20 stk. hel nellik eller gresskarkjerner som pynt
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Boller er alltid populært! Gresskarboller har gresskar i deigen, og deigen formes til små gresskar før den stekes. Perfekt å servere til halloween-festen, eller å lage med barna en høstdag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 20 stk boller

  • 750 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 350 g gresskarpuré
  • 2 dl vann
  • 80 g rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 20 biter sjokolade
  • 20 stk. hel nellik eller gresskarkjerner som pynt
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Ha litt olje eller smør på hyssingen før du snurrer den rundt bollene. Da blir den lettere å ta av etter at de er stekt. 

Avkjøl bollene på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er nesten kalde. 

Gresskarboller

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 18.04.2024 05:09:19