skip navigation
matprat logo

STICKY KYLLING MED GRESSKAR OG HALLOUMI MED BAKT GRESSKAR

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

STICKY KYLLING MED GRESSKAR OG PASTASALAT

Turmat
Middels
40–60 min

Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat.

Ingredienser

  • 4 stk kylling overlår
  • 2 ss olje
  • 12 stk flaskegresskar
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Glaze:

  • 1 ss olje til steking
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk appelsin

Pastasalat:

  • 100 g tagliatelle eller annen pasta
  • 12 ts salt
  • 1 ss olje
  • 65 g ruccula
  • 12 potte hakket frisk gressløk
  • 12 stk finhakket rødløk

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Legg kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett eller i en stor ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Sett brettet midt i stekeovn i 25-30 minutter.  
    Du kan også bruke hele kyllinglår dersom du ikke får tak i overlår. Del kyllinglårene i leddet mellom overlår og klubbe før de stekes.
  3. Skjær gresskar i store terninger (2x2 cm). Ha litt olje på gresskarterningene og krydre dem med salt og pepper. Legg dem inn i ovnen på brettet sammen med kyllingen. Stek dem i 15-20 minutter.
    Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.
  4. Varm olje i en liten kjele og fres hvitløk. Ha i søt soyasaus, honning og saft av appelsin. Senk varmen og la det hele småkoke til sausen tykner litt. Blir sausen for tykk, spe med litt vann.
    Vær oppmerksom på at du skal bruke litt appelsinskall i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften. Hvis du lager denne på dag 1, må du spare på skallet til dag 2.
  5. Kok pasta i en stor kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, avkjøl noe og ha på litt olje.
  6. Pensle kyllingen med litt av sausen mot slutten av steketiden.
  7. Bland kokt pasta sammen med ruccula, rødløk og gressløk.

 Sever den glaserte kyllingen med pastasalat, bakt gresskar og resten av den sticky sausen. 


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


HALLOUMI MED BAKT GRESSKAR

Turmat
Enkel
20–40 min

Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.

Ingredienser

  • 12 stk flaskegresskar
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 250 g halloumiost
  • 65 g ruccula
  • 12 stk rødløk i tynne skiver

Dressing:

  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 12 dl olje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 12 potte finhakket frisk gressløk
  • revet skall av 12 stk appelsin
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. 

2. Skjær gresskar i skiver og legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Bak skivene midt i ovnen til de er møre, ca. 20-25 minutter.

Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.

3. Visp sammen eddik og honning, og spe med olje i en tynn stråle mens du visper. Ha i hvitløk, gressløk og appelsinskall.

Når du river appelsinskall: Skyll skallet godt og riv kun av det oransje skallet, da det hvite under har en bitter smak. Vær oppmerksom på at du skal bruke saft av appelsin i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften.

4. Skjær halloumi i skiver (1/2 - 1 cm). Stek skivene i en tørr og varm stekepanne til de har fått en gyllen og fin farge på begge sider, 2-3 minutter.

5. Fordel bakt gresskar på to tallerkener. Bland ruccula og rødløk i skiver sammen med litt dressing og legg på tallerkenen. Legg osten på toppen og server resten av dressingen ved siden av.