1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Skjær gresskar i skiver og legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Bak skivene midt i ovnen til de er møre, ca. 20-25 minutter.
Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.
3. Visp sammen eddik og honning, og spe med olje i en tynn stråle mens du visper. Ha i hvitløk, gressløk og appelsinskall.
Når du river appelsinskall: Skyll skallet godt og riv kun av det oransje skallet, da det hvite under har en bitter smak. Vær oppmerksom på at du skal bruke saft av appelsin i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften.
4. Skjær halloumi i skiver (1/2 - 1 cm). Stek skivene i en tørr og varm stekepanne til de har fått en gyllen og fin farge på begge sider, 2-3 minutter.
5. Fordel bakt gresskar på to tallerkener. Bland ruccula og rødløk i skiver sammen med litt dressing og legg på tallerkenen. Legg osten på toppen og server resten av dressingen ved siden av.