Reinsdyrskav med lun kålsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Heilnorsk reinsdyrskav med asiatisk touch! Det er utrolig hvor godt reinsdyrkjøtt smaker sammen med hvitløk, ingefær, honning og soya. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Fiskeburger med coleslaw.

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning

Kålsalat:

  • ½ stk rød spisskål eller rødkål
  • 350 g gulrot
  • ½ bunt vårløk
  • 1 ss margarin eller smør
  • ½ potte frisk basilikum
  • ½ pose pinjekjerner a 70g
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ beger lettrømme
  • 2 poser boil-in-bag ris ( velg gjerne fullkornsris )

Slik gjør du

  1. Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint. 
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Varm en stekepanne og ha i litt margarin eller smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.  Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soya og honning.
  4. Kok ris som anvist på pakken.
  5. Bruk en skarp kniv og kutt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan evt. rives grovt).
  6. Varm en stekepanne og ha i smør eller margarin. Tilsett de finkuttede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Tilsett basilikum og pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Vend inn reinsdyrskav og server med ris og rømme.

Ønsker du å servere retten mer dekorativt; bruk de ytterste bladene på spisskålen som en serveringsskål - og anrett den lune salaten pent i «skålene».

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.