skip navigation
matprat logo

REINSDYRSKAV MED LUN KÅLSALAT OG FISKEBURGER

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

REINSDYRSKAV MED LUN KÅLSALAT

Turmat
Enkel
20–40 min

Heilnorsk reinsdyrskav med asiatisk touch! Det er utrolig hvor godt reinsdyrkjøtt smaker sammen med hvitløk, ingefær, honning og soya. 

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning

Kålsalat:

  • 12 stk rød spisskål eller rødkål
  • 350 g gulrot
  • 12 bunt vårløk
  • 1 ss margarin eller smør
  • 12 potte frisk basilikum
  • 12 pose pinjekjerner a 70g
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 beger lettrømme
  • 2 poser boil-in-bag ris ( velg gjerne fullkornsris )

Slik gjør du

  1. Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint. 
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Varm en stekepanne og ha i litt margarin eller smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.  Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soya og honning.
  4. Kok ris som anvist på pakken.
  5. Bruk en skarp kniv og kutt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan evt. rives grovt).
  6. Varm en stekepanne og ha i smør eller margarin. Tilsett de finkuttede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Tilsett basilikum og pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Vend inn reinsdyrskav og server med ris og rømme.

Ønsker du å servere retten mer dekorativt; bruk de ytterste bladene på spisskålen som en serveringsskål - og anrett den lune salaten pent i «skålene».


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


FISKEBURGER MED COLESLAW

Turmat
Enkel
20–40 min

Har du vært på fisketur og fått en sei eller to på kroken kan du lage en nydelig fiskeburger! Hvis ikke, er fiskeburgerne i butikken et godt alternativ. Server dem i godt hamburgerbrød med coleslaw og vips, så har du en deilig middag som passer både for store og små.

Ingredienser

  • 4 stk fiskeburger eller 8 fiskekaker
  • 4 stk hamburgerbrød

Coleslaw:

  • 12 stk rød spisskål eller rødkål
  • 350 g gulrot
  • 12 bunt vårløk
  • 12 boks lettrømme
  • 1 ss honning
  • 12 potte frisk basilikum
  • 12 poser pinjekjerner a 70g
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kutt kålhode, gulrot og vårløk i tynne strimler. Bland inn rømme, honning, grovkuttet basilikum, pinjekjerner. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek fiskeburgere på begge sider i en middels varm stekepanne med margarin til de er gjennomvarme, ca. 6-8 minutter. Legg fiskeburgere på burgerbrød og topp med coleslaw.
Fiskeburgerne kan også varmes i stekeovn eller på grill. Burgerbrødene er best om de blir varmet litt i en grillpanne, i ovnen eller i en brødrister.