skip navigation
matprat logo

LAMME­KOTELETTER MED SØTPOTETMOS OG FISKEPUDDING

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

LAMMEKOTELETTER MED SØTPOTETMOS

Turmat
Enkel
20–40 min

Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør. 

Ingredienser

  • 4 stk lammekotelett
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 34 pose sukkererter
  • 1 ts tørket timian

Søtpotetmos:

  • 1 stk søtpotet
  • 1 ts olje
  • saften av 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 112 dl matyoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skrell og kutt søtpotet i biter. Legg bitene på bakepapiret og drypp over noen dråper olje. Sett brettet midt i ovnen og bak til bitene er helt myke, ca. 20 minutter. Ha søtpotetbitene i en liten kjele og mos bitene for hånd eller med stavmikser til de har den konsistensen du ønsker. Smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn matyoghurt rett før servering.
  2. Varm en stekepanne og smelt margarin. Krydre lammekoteletter med salt, pepper og timian. Stek dem i 2-3 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i ca. 5 minutter. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres.
  3. Kutt sukkererter i strimler på skrå. Rist dem raskt i stekepannen slik at de blir varme, men beholder sprøheten.
  4. Fordel søtpotetmos på to tallerkener, legg på lammekotelettene og topp med sukkererter. 

Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


FISKEPUDDING MED SØTPOTET OG SUKKERERTER

Turmat
Enkel
20–40 min

Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter.

Ingredienser

  • 500 g fiskepudding
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk søtpotet
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 pose sukkererter

Yoghurtdressing:

  • 112 dl matyoghurt
  • 1 ss sennep , gjerne grov
  • 112 ts tørket timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C. legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Skjær fiskepudding i tykke skiver. Sett til side.
  3. Vask søtpoteten grundig og skrap vekk eventuelle skader og urenheter i skallet. Del den i to og deretter i grove, tykke biter på langs. Legg bitene ut over bakepapiret og drypp over sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  4. Sett brettet nest øverst i ovnen og stek søtpoteten til den er myk og har fått god farge over det meste.
  5. Bland sammen yoghurt, sennep, timian, salt og pepper til yoghurtdressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Kutt sukkerertene i fine strimler.
  7. Varm en stekepanne på middels varme og smelt margarin. Legg i fiskepuddingskivene og stek dem på begge sider til de har fått fin farge og er gjennomvarme.

Server fiskepudding med søtpotet og yoghurtdressing og dryss finhakkede sukkererter over.

Søtpotet er kommer i mange størrelser. Velger du ut de store, kan det hende at én søtpotet holder til begge gjenoppskriftene. Sjekk vekten.