skip navigation
matprat logo

KYLLINGLÅR MED CHERRY­TOMATER OG GRØNN GRØNNSAK­SUPPE

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

KYLLINGLÅR MED CHERRYTOMATER

Turmat
Enkel
20–40 min

Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time.

Ingredienser

  • 6 stk kylling overlår
  • saft og revet skall 12 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 500 g potet
  • 1 stk løk
  • 12 stk grønn squash
  • 6 båter hvitløk
  • 1 boks cherrytomat
  • 12 pose babyspinat
  • 12 potte frisk basilikum
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Tørk kyllinglårene med tørkepapir og ha dem i en bolle med revet sitronskall og-saft, halvparten av olivenoljen, litt salt og pepper. Bland godt og sett til side.
  3. Skjær potet, squash og løk i tynne skiver. Ha resten av oljen i bunnen av en vid ildfast form og legg skivene utover i formen, sammen med skrelte hvitløksbåter. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene på toppen. Sett formen midt i ovnen i 20 minutter.
  4. Ta formen ut av ovnen og legg i tomater. Sett formen tilbake i stekeovnen i ytterligere 10 minutter, til kyllinglårene er gjennomstekt og tomatene er gjennomvarme. Dryss over spinat og hakket basilikum. Server med en gang.
Retten kan også lages med kyllingfilet eller kylling lårfilet.

Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


GRØNN GRØNNSAKSUPPE MED POSJERT EGG OG RISONI

Turmat
Enkel
20–40 min

En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 500 g potet
  • 12 stk grønn squash
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 200 g risoni (orzo)
  • 4 stk ferske, kalde egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 12 pose babyspinat
  • 12 potte frisk basilikum eller andre urter, gjerne blandet
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 12 ts kvernet pepper
  • saft og revet skall av 12 stk sitron

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Skrell og skjær potet i grove biter. Skyll squash og skjær i biter på størrelse med potetbitene.
  3. Varm olje i en romslig kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. Tilsett potet og squash. Hell i vann/buljong og kok opp.
  4. Senk varmen og la suppen småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 15 minutter.
  5. Kok risoni etter anvisning på pakken.
  6. Kok opp en liten kjele med vann og ha i eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.
  7. Hakk spinat og basilikum og vend det inn i suppen rett før servering. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og -skall.
  8. Fordel suppen i fire dype tallerkener og legg et egg i hver tallerken. Server gjerne ferskt brød til suppen.
Vil du ha en glatt suppe, kan du mose den med en stavmikser. Tilsett litt vann om suppen blir for tykk.
Risoni er små risformede pastagryn som passer kjempegodt i supper. Får du ikke tak i risoni, kan den erstattes av vanlig makaroni, byggryn, eller bulgur.