skip navigation
matprat logo

KYLLINGFILET MED GRØNN NUDELSALAT OG SEIBIFF MED GULROT OG LØK

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

KYLLINGFILET MED GRØNN NUDELSALAT

Turmat
Middels
20–40 min

Nudler av grønnsaker lager du med en skarp kniv, ostehøvel eller et spesialredskap (spiralizer). Servert med kyllingfilet og en syrlig dressing blir det en enkel og kjapp hverdagsmiddag.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 stk grønn squash
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk saft av sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g kapers ( ca. 1/2 glass )
  • 12 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Kutt squash og gulrot til tynne «nudler» med ostehøvel og kniv eller annet redskap.
  3. Hell av væsken på kapersen, og bland dem inn i grønnsaksnudlene sammen med sitronsaft, olivenolje og hakket frisk basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Legg opp på tallerken sammen med kyllingfilet. 
    Bland dressingen med nudlene rett før servering. Jo lenger det blir stående, jo mer væske vil grønnsakene avgi, og etter hvert blir de uten spenst.

Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


SEIBIFF MED GULROT OG LØK

Turmat
Enkel
20–40 min

Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes. Den er lett å tilberede og har så mye smak! 

Ingredienser

  • 800 g potet
  • 2 stk løk
  • 1 ss margarin til steking
  • 800 g seifilet
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 4 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 30 g kapers ( ca. 1/2 glass )
  • saft av 12 stk sitron
  • 12 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og kok dem møre, i 20-30 minutter.
  2. Skjær løk i skiver. Varm en stekepanne og stek løk på middels varme til den blir gyllen og bløt.
  3. Skrell gulrot, del i biter og kok dem møre i litt vann. Hell av kokevannet og bland inn smør, kapers, sitronsaft og finhakket basilikum.
  4. Stell fisken, skjær ut eventuelle bein og del den i porsjonsstykker.
  5. Bland sammen mel, salt og pepper. Vend fiskestykkene i melblandingen.
  6. Varm en stekepanne med margarin og stek fisken på middels varme til den er gyllen på begge sider og begynner å flake seg.