skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Svinebiff med purre- og olivenrøre

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Finhakket oliven, purre og selleristang blir til et smakfullt tilbehør til klassisk og saftig svinebiff.

  2. to recycle

    Kyllinggryte med selleri

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Svinebiff med purre- og olivenrøre

Turmat
Middels
20–40 min

Finhakket oliven, purre og selleristang blir til et smakfullt tilbehør til klassisk og saftig svinebiff. Det er middagsmaten sin, det!

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Purre- og olivenrøre:

  • 12 glass kalamata oliven
  • 14 stk purre (det grønne)
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 bunt finhakket bladpersille

  • 8 stk potet

Slik gjør du

1. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er så vidt møre, ca. 20 minutter.
2. Finhakk oliven, purreløk og selleri og bland dette med créme fraîche. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig til du skal spise.
3. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.
4. Server svinebiff med kokt potet og purre- og olivenrøre. 

Se hvordan steke biff av svin ytrefilet

 


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Kyllinggryte med selleri

Turmat
Middels
20–40 min

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk. 

Ingredienser

  • 8 stk kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • 34 stk purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 12 bunt finhakket bladpersille
  • 16 stk små potet

Slik gjør du

  1. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 minutter.
  2. Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
  3. Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
  4. Del purredel i to på langs og skyll den godt. Skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk. 
  5. Varm resten av oljen i en gryte og ha i purre, selleristang og hvitløk. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i timian og legg i kyllingkjøttet, kok opp.
  6. Senk varmen, sett på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.

Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche.