skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Kyllingwok med hoisinsaus

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    40–60 min

    Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning.

  2. to recycle

    Stekt ris med ananas

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Kyllingwok i hoisinsaus

Turmat
Enkel
40–60 min

Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning. Sammen med brokkolistilk, løk, ananas og woksaus blir dette til eksotisk og smakfull hverdagsmat. 

Ingredienser

  • 1 pk kylling lårfilet
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 stk stilk av brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 12 stk frisk ananas
  • 200 g basmatiris
  • 2 ss olje til steking
  • 2 pk ferdig woksaus , hoisin og hvitløk
  • 12 pk cashewnøtter

Slik gjør du

1. Strimle kylling lårfilet.
2. Bland strimlet kylling med hvitløk, chili med en pose woksaus. Mariner i ca. en halv time.
3. Skjær av bukettene på brokkolien og ha dem i kjøleskap med plast over til i morgen.
4. Skjær brokkolistilk i tynne skiver, rødløk i båter og ananas i små biter.
5. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Kok gjerne opp ekstra ris i dag, slik at du har den klar til morgendagens middag. Til denne retten http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/stekt-ris-med-ananas/ trenger du 8 dl kokt ris.

6. Stek kyllingstrimlene raskt i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og stek grønnsakene. Bland de stekte kyllingstrimlene og grønnsakene forsiktig sammen og tilsett woksausen.
7. Anrett maten i dype skåler og dryss over hakkede cashewnøtter før servering.

Slik wokker du


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Stekt ris med ananas

Turmat
Enkel
20–40 min

Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag. I risen har man rett og slett det man skulle ha for hånden. I denne har vi brokkoli, aspargesbønner, rødløk og cashewnøtter. 

Ingredienser

  • 12 stk frisk ananas
  • 1 ts olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 stk finhakket rød chili

  • 1 pk aspargesbønner
  • 1 stk rødløk
  • 12 stk brokkoli
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 dl kokt basmatiris
  • 1 ts olje til steking
  • 2 stk egg
  • 12 pk grovhakkede cashewnøtter

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.

2. Skrell ananas og skjær den i skiver. Legg skivene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med olje, krydre med salt og pepper og dryss over chiliflak. Stekes i ovn i 15 minutter.

3. Skjær aspargesbønner, og rødløk i små biter. Skjær brokkoli i små buketter.

4. Fres hvitløk i en varm wok eller stor stekepanne. Ha i grønnsaker og stek i et par minutter.

5. Ha i ris og stek videre til risen har fått en litt gyllen farge.

Det er viktig at risen du bruker i denne retten er helt avkjølt. Hvis ikke kan stekt ris fort bli grøtete i konsistensen.

6. Dra risblandingen ut til sidene av stekepannen slik at du får et lite hull i midten. Ha i litt olje og knekk egg i midten av pannen. Rør eggene godt sammen slik at de blander seg og blir lik eggerøre etterhvert som de stivner. Når eggene har stivnet, vend dem sammen med risen. 

Server den stekte risen med ananasskivene.