skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Eggepanne med brokkoli

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    Under 20 min

    Eggepanne er genial hverdagsmat som åpner opp for å bruke det du skulle ha i kjøleskapet.

  2. to recycle

    Torsk med spekeskinke

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Eggepanne med brokkoli

Turmat
Enkel
Under 20 min

Eggepanne er genial hverdagsmat som åpner opp for å bruke det du skulle ha i kjøleskapet. I denne eggepannen har vi brukt rause buketter med brokkoli og toppet herligheten med spekeskinke, cherrytomater og ruccula.  

Ingredienser

  • 8 stk egg
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 stk brokkoli
  • 12 pakke ruccula
  • 4 skive spekeskinke
  • 1 pakke rød cherrytomat

Slik gjør du

  1. Del brokkoli i små buketter. Kok opp vann, ha i salt og kok bukettene i 2 minutter. Sil av vannet og avkjøl dem i kaldt vann.
  2. Knekk egg i en bolle, ha i fløte og salt, og pisk lett sammen.
  3. Ha margarin i en middels varm panne. Hell i eggeblandingen når margarinen slutter å bruse.
  4. Legg på brokkoli når eggepannen har stivnet noe. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet.
  5. Legg på spekeskinke, halve cherrytomater og rucculasalat før servering. 

Server med noen gode skiver av eltefritt grytebrød.


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.

Torsk med spekeskinke

Turmat
Middels
20–40 min

Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat. Bak tomater med fisken i stekeovnen, lag en grønn og deilig rucculasaus, og kok potet og brokkoli. Enkelt, sunt og godt!

Ingredienser

  • 800 g torskefilet , uten skinn og bein
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 4 skiver spekeskinke
  • 1 pakke rød cherrytomat
  • 2 ss olje
  • 2 dl matfløte
  • 12 pakke ruccula
  • 12 ts salt
  • 1 stk brokkoli

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 200 °C.

2. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med pepper.

Her krydrer vi ikke med salt, fordi spekeskinken vi surrer rundt vil gi nok salt til fisken.

3. Surr en spekeskinkeskive rundt hver av torskestykkene og legg dem med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

4. Legg cherrytomater på bakepapiret, ved  siden av torsken, og drypp litt olje over tomatene og fisken. 

5. Sett brettet i stekeovnen og stek i 10 minutter, eller til fisken lett flaker seg.

6. Kok opp matfløte og ha i rucculasalat. Kjør med stavmixer og smak til med salt og pepper.

7. Rens brokkoli og del den i fire. Ta med stilken, den er kjempegod å spise!

8. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkolibuketter til de er såvidt møre, ca. 5 minutter.

Anrett torskestykkene på tallerken med rucculasaus og brokkoli. Retten smaker også kjempegodt med kokt ris.