skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Spagettigryte

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Ha alle ingrediensene i en stor gryte, vær tålmodig i ca. 10 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig.

  2. to recycle

    Egg i spicy bønnegryte

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Eggene har fått følge av en spicy tomat- og bønnegryte, og er toppet med frisk basilikum og deilig parmesan. Nam!

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Spagettigryte

Turmat
Enkel
20–40 min

Alt i en gryte - enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte, vær tålmodig i ca. 10 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig. Topp den med frisk basilikum og revet parmesan, lukk øynene og drøm deg bort til Italia.  

Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning) , evt. hønsebuljongterning
  • 1 stk rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g spagetti
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 pakke cherrytomat
  • 12 pakke frisk spinat (á 200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Til servering:

  • 12 potte frisk basilikum
  • 60 g revet fersk parmesan

Slik gjør du

1. Kok opp vann i en romslig kjele, og tilsett buljong.

Bruk gjerne hønsebuljongterning, hvis ikke retten skal være vegetar.

2. Skrell løk og skjær den i tynne skiver. Riv hvitløk på et lite rivjern.

3. Tilsett løk, hvitløk, spagetti, hermetiske tomater, tørket oregano og chiliflak i kjelen.

4. La det hele småkoke i 10-12 minutter til pastaen er ferdigkokt, eller følg koketiden på spagettipakken. Rør om i kjelen underveis.

5. Skyll cherrytomater og tilsett dem i gryten når det er et par minutter igjen av koketiden.

6. Trekk kjelen av platen og vend inn spinat rett før servering. Ha i olivenolje og krydre med salt og pepper. Hakk basilikumblader grovt, og dryss over basilikum og parmesan før servering.


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Egg i spicy bønnegryte

Turmat
Middels
20–40 min

Enten du vil ha en deilig helgefrokost, en spenstig lunsjrett eller en digg hverdagsmiddag passer denne eggeretten midt i blinken! Eggene har fått følge av en spicy tomat- og bønnegryte, og er toppet med frisk basilikum og deilig parmesan. Nam!

Ingredienser

  • 1 stk rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 pakke cherrytomat
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 12 potte frisk basilikum
  • 12 pakke frisk spinat (á 200 g)
  • 8 stk egg
  • 60 g revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
432kcal
Fett
19.7g
Protein
32.3g
Karbohydrater
25.2g
Jern
10.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skrell løk og finhakk den. Stek den i en stor, vid varm panne med olje til den er blank.

2. Skrell hvitløk og riv på et lite rivjern. Skyll cherrytomater.

3. Tilsett hvitløk, cherrytomater, hakket tomat og bønner når løken er blank.

4. Grovhakk basilikum.

5. Varm blandingen godt opp under omrøring, og vend inn spinat og basilikum.

6. Lag små fordypninger i blandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme til eggehviten har blitt stiv, 20-30 minutter.

Dryss over revet parmesan før servering og eventuelt litt finhakket basilikum.