skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Pho med reinsdyrskav

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd.

  2. to recycle

    Ovnsstekt laks med hotte risnudler

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Pho med reinsdyrskav

Turmat
Middels
20–40 min

Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd. 

Ingredienser

4
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 2 stk lime
  • 12 potte hakket frisk koriander
  • 500 g risnudler

Buljong:

  • 4 stk stjerneanis
  • 4 stk hel nellik
  • 2 stk hel kanel
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 4 ts fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 l mørk kjøttbuljong av vilt eller okse

Slik gjør du

  1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og la det tine på litt kjøkkenpapir.
  2. Bland alle ingrediensene til buljongen i en kjele og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 20 minutter. Press saften av én lime i buljongen. Juster smaken med salt og pepper og om nødvendig mer krydder.
  3. Finsnitt vårløk og chili, og skjær gulrot i fine strimler mens kraften koker. Skjær den andre limen i tynne skiver og grovhakk urter.
  4. Kok opp vann i en romslig kjele og kok risnudlene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann.
  5. Varm en stekepanne med olje og stek reinsdyrskavet på høy varme til det endrer farge.
  6. Fordel nudler, bønner, grønnsaker og urter i fire dype skåler. Hell over den kokende buljongen og legg i reinsdyrkjøtt. Dryss over friske urter og ristede sesamfrø. Server med lime.

Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Ovnsstekt laks med hotte risnudler

Turmat
Enkel
20–40 min

Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 12 ts salt
  • 1 stk gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk vårløk
  • 500 g risnudler
  • 12 ts kvernet pepper

Saus

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båt finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk lime
  • 12 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

1. Skjær laksefilet i like store stykker og legg den på et bakepapir på et stekebrett. Krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 12 minutter.

2. Bland sammen ingrediensene til sausen.

3. Riv gulrot grovt og finsnitt sukkererter og vårløk. Sett til side.

4. Kok risnudler etter anvisning på pakken.

5. Hell av kokevannet på nudlene og bland nudler, grønnsaker og saus. Fordel nudlene på tallerkener og legg på fisken.

6. Dryss over sesamfrø og hakkede urter.