skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Karrikylling med ertepuré og eplesalat

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    En suppe for hele familien med masse god smak av karri!

  2. to recycle

    Karrisuppe med revet kylling

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    En fargerik og spennende hverdagsrett for hele familien!

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Karrikylling med ertepuré og eplesalat

Turmat
Middels
20–40 min

En fargerik og spennende hverdagsrett for hele familien! Saftig kyllingbryst krydret med karri smaker kjempegodt til en frisk og syrlig eplesalat. 

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts karri
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Ertepuré:

  • 12 stk løk
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 112 pose frosne erter (á 350 g)
  • 1 dl fløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Eplesalat:

  • 2 stk grønt eple
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen karri, salt og pepper, og krydre kyllingfiletene med krydderblandingen.

2. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

3. Finhakk løk og vårløk, og fres løken i en kjele med margarin til den er blank. Ha i erter og fres et minutt til. Hell på fløte, trekk kjelen til side og kjør sammen ertene med en stavmikser til du har en grov puré. Smak til med salt og pepper. 

4. Skjær eple i to og fjern kjernehuset. Kutt deretter eple i tynne skiver. Skjær paprika i små terninger. Bland sammen epleskiver, paprikaterninger og olivenolje i en bolle, smak til med salt og pepper.

Server saftig krydret kyllingbryst med den fargerike ertepuréen og en herlig frisk eplesalat.

Se hvordan steke kyllingfilet

 


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Karrisuppe med revet kylling

Turmat
Middels
20–40 min

En suppe for hele familien med masse god smak av karri! For at suppen skal bli mer mettende kan den toppes med revet kyllingfilet, erter og løk. 

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss margarin
  • 2 ss karri
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 dl fløte

Topping:

  • 2 stk kyllingfilet
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 stk finhakket løk
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 12 pakke frosne erter (á 350 g)

Slik gjør du

1. Grovhakk løk. Del eple i to, fjern kjernehuset og kutt det grovt opp.

2. Fres løk og eple i en kjele med margarin. Strø på karri og fres videre i ett minutt.

3. Dryss over hvetemel og rør det inn. Spe forsiktig med hønsebuljong, litt etter litt, mens du stadig rører.

4. Ha i fløte og la suppa koke ca. 10 minutter.

5. Bruk en stavmikser og kjør det hele til en jevn og glatt suppe.

6. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg filetene på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten av toppingen.

7. Fres løk og vårløk i pannen til det blir blankt, ha i erter og la det surre på svak varme ett par minutter. Trekk pannen til side.

8. Riv opp kyllingbrystene i små biter, og vend det sammen med løk- og erteblandingen.

Server karrisuppen toppet med saftig kylling og friske erter.

Se hvordan steke kyllingfilet