skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    Under 20 min

    Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam!

  2. to recycle

    OVNSSTEKT TORSK MED BROKKOLI OG PURRE

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme

Turmat
Enkel
Under 20 min

Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam! 

Ingredienser

  • 600 g reinsdyrskav
  • 12 stk purre , i strimler
  • 2 ss margarin , til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 4 stk grove hvetetortilla
  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 1 ss lettrømme
  • 2 ss rørt tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

1. Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 2-3 minutter. Ha i strimlet purre og stek videre et par minutter. Krydre med salt og pepper. 

2. Varm  hvetetortilla etter anvisning på pakken. 

3. Bland sammen rømme og rørt tyttebærsyltetøy til en dressing. 

Anrett de varme lefsene med nystekt reinsdyrskav, salat og tyttebærrømme. 

 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage wraps med reinsdyrskav.


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Ovnsstekt torsk med brokkoli og purre

Turmat
Enkel
20–40 min

Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid. 

Ingredienser

4
  • 800 g torskefilet
  • 1 stk brokkoli
  • 12 stk purre den hvite delen
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båt finkuttet hvitløk
  • 1 ts tørkede chiliflakes
  • 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 ss hakkede mandler
  • 12 boks lettrømme

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 240 °C.

2. Del torskefilet i biter. Skjær av den groveste delen av brokkolistilken. Del brokkoli på langs og skjær den deretter i 5cm tykke «biffer». Ta vare på alle løse buketter. Del de største løse bukettene i to på langs. Del purre i biter på ca 4-5 cm.

3.Visp sammen olivenolje, hvitløk og chiliflak i en stor bolle. Del sitronen i to og ha saften av den ene halvparten i oljen. Legg i fiskebiter, brokkoli og purre og bland forsiktig med hendene, slik at alt blir dekket av olje. Fordel alt i en ildfast form og dryss over litt salt og kvernet pepper. Dryss over hakkede mandler.

4. Sett den ildfaste formen midt i ovnen og stek i ca 10-12 minutter.

5. Løft fisk og grønnsaker over på et fat. Skjær resten av sitronen i båter og legg på fatet. Server med rømme.