skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    SPAGETTIOMELETT

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Pasta og omelett på én gang! Dette er en perfekt måte å bruke opp ferdigkokt spagetti, eller bare koke ny spagetti og nyte.

  2. to recycle

    SPAGETTI BOLOGNESE AV LAMMEKJØTT

    Vanskelighetsgrad
    Enkel
    Tid
    20–40 min

    Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

SPAGETTI BOLOGNESE AV LAMMEKJØTT

Turmat
Enkel
20–40 min

Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk laurbærblad
  • 12 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 212 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 200 g spagetti eller tagliatelle
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 ts malt muskat

Slik gjør du

1.      Finhakk løk, gulrot og selleri. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til det blir blankt og mykt.

2.       Øk varmen og fres lammekjøttdeigen sammen med grønnsakene til den begynner å få farge. Ha i laurbærblad, Tilsett muskat, salt og pepper. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.

1.      Kok pasta etter anvisning på pakken.

2.      Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.

  1. Finhakk løk, gulrot og selleri. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til det blir blankt og mykt.
  2. Øk varmen og fres lammekjøttdeigen sammen med grønnsakene til den begynner å få farge. Ha i laurbærblad, Tilsett muskat, salt og pepper. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  4. Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.
  1. Finhakk løk, gulrot, selleri og hvitløk. 
  2. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til grønnsakene blir blanke og myke. Ha over i en gryte.
  3. Ha resten av oljen i en stekepanne,  og fres lammekjøttdeigen til den begynner å få farge. Ha kjøttdeigen over i gryten sammen med laurbærblad, muskat, tomat, tomatpuré og buljong. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  5. Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.

Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


SPAGETTIOMELETT

Turmat
Enkel
20–40 min

Pasta og omelett på én gang! Dette er en perfekt måte å bruke opp ferdigkokt spagetti, eller bare koke ny spagetti og nyte. 

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 stk løk
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 båt hvitløk
  • 12 boks hakkede tomater
  • 12 ts kajennepepper
  • 200 g spagetti eller annen ferdigkokt pasta
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss margarin eller olje
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 1 pose blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Visp sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  3. Hakk løk, selleri og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og fres de hakkede grønnsakene til de er myke og blanke. Hell i hakkede tomater og la det hele småkoke noen minutter. Bland inn kokt spagetti og smak til med salt, pepper og kajenne.
  4. Hell eggeblandingen i stekepannen. Rør om slik at alt blander seg.
  5. Stek på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over revet ost. Flytt stekepannen over til stekeovnen og la omeletten steke til den har blitt helt stiv og begynner å få farge.
  6. Topp omeletten med babysalat, og server.
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Visp sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper og sett til side.
Hakk løk, selleri og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og fres de hakkede grønnsakene til de er myke og blanke. Hell i hakkede tomater og la det hele småkoke noen minutter. Bland inn kokt spagetti og smak til med salt, pepper og kajenne.
Hell eggeblandingen i stekepannen. Rør om slik at alt blander seg.
Stek på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over revet ost. 
Flytt stekepannen over til stekeovnen og la omeletten steke til den har blitt helt stiv og begynner å få farge. 
Topp omeletten med babysalat, og server.
  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Visp sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  3. Hakk løk, selleri og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og fres de hakkede grønnsakene til de er myke og blanke. Hell i hakkede tomater og la det hele småkoke noen minutter. Bland inn kokt spagetti og smak til med salt, pepper og kajenne.
  4. Hell eggeblandingen i stekepannen. Rør om slik at alt blander seg.
  5. Stek på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over revet ost. Flytt stekepannen over til stekeovnen og la omeletten steke til den har blitt helt stiv og begynner å få farge. 
  6. Topp omeletten med babysalat, og server.

Denne omeletten kan varieres på et utall måter, avhengig av hva du har av ingredienser. Et par spiseskjeer tomatsaus eller bolognesesaus danner sammen med kald spagetti eller annen pasta et flott utgangspunkt for en nydelig omelett. Blir det rester igjen av omeletten, smaker den nydelig som lunsj dagen etter.