skip navigation
matprat logo
  1. To recycle

    Pai med tomater og brie

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie.

  2. to recycle

    Gratinert svinebiff med tomatsalat

    Vanskelighetsgrad
    Middels
    Tid
    20–40 min

    En fargerik og smaksrik middagsrett av gratinert svinebiff med tomatsalat.

Gjenoppskrifter er to ulike middagsretter, laget med tanke på morgendagen. Hvilken oppskrift du lager først, bestemmer du selv, det viktigste er at du slipper å kaste så mye mat. 

Svinebiff med pesto og tomatsalat

Turmat
Middels
20–40 min

Fordi det fortjenes! En fargerik og smaksrik middagsrett av gratinert svinebiff med tomatsalat. Med slike middagsretter kan det gjerne være flere hverdager.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 skiver brie , eventuelt gulost, camembert eller blåmugg

Basilikumdressing:

  • 12 potte frisk basilikum
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts

Tomatsalat:

  • 4 stk plommetomat
  • 12 glass kalamataoliven uten stein
  • 12 bunt snittet vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts grovkvernet pepper

  • 4 skiver landbrød

Slik gjør du

1. Bruk en stavmikser og kjør basilikum, hvitløk og olje sammen til en dressing, smak til med salt og pepper.

2. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side.  Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side. Legg på brie når du snur biffen for siste gang.

3. Skjær tomat i grove biter og snitt vårløk, bland tomat og vårløk sammen med oliven i en bolle. Ha på litt olivenolje og grovkvernet pepper.

Server med landbrød og god olivenolje.

Se hvordan steke biff av svin ytrefilet

 


Enten om du begynner med oppskriften over eller om du velger den under, kan du bruke mange av de samme ingrediensene som utgangspunkt for oppskriften med tanke på morgendagen.


Pai med tomat og brie

Turmat
Middels
20–40 min

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag.

Ingredienser

  • 1 stk ferdig paibunn (rå)

Fyll:

  • 4 stk strimlet vårløk
  • 12 ss olje til steking
  • 70 g brie
  • 16 stk kalamataoliven uten stein
  • 6 stk plommetomat
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Legg ferdig paideig i en paiform og klem den lett inn til kantene og bunnen. Fjern overskytende deig.
  3. Skjær vårløk i fine strimler, skjær brie i biter, skjær oliven i to og tomater i skiver. Fordel alt jevnt over i det ferdige paiskallet.
  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paiformen.
  5. Stek paien ved 180 °C i 25 minutter, eller til til eggeblandingen er stiv.
  6. Dryss over basilikum før servering.

Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.