Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinke med parmesan og basilikum

Spekeskinke med parmesan og basilikum

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g spekeskinke
  • 4 ss olivenolje (extra virgin)
  • 50 g parmesan
  • 3 blader frisk basilikum
  • 1 ts kvernet pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Løvtynne skiver av norsk spekeskinke med parmesan, basilikum og sitron er en velbalansert, enkel og sommerlig forrett med røtter i Italia. Du kan også legge den på et stort fat og servere den som en av flere tapasretter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g spekeskinke
  • 4 ss olivenolje (extra virgin)
  • 50 g parmesan
  • 3 blader frisk basilikum
  • 1 ts kvernet pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

1. Skjær spekeskinke i løvtynne skiver med en skarp kniv eller en elektrisk skjæremaskin. Du kan også bruke ferdig skivet spekeskinke. Velg helst tynne, store skiver.

2. Pensle hver tallerken med litt olivenolje. Legg skinkeskivene flatt ut på tallerkenen slik at den blir nesten dekket. Dryss over tynne flak høvlet parmesan, basilikum og kvernet pepper. Drypp over litt sitronsaft og noen dråper olivenolje.

 

Tips: Server gjerne med ristet eller sprøstekt loff.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 20:11:44