Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pai med rødbeter

Pai med rødbeter

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør eller margarin
  • 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 0,5 kg ferdig kokt rødbete
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss friske urter f.eks timian eller basilikum
  • 1 ss brunt sukker
  • 150 g fetaost
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller melk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødbete er en fantastisk grønnsak, og kan brukes til atskillig mer enn syltet på leverpostei. Denne paien har vi laget med ferdig kokte rødbeter og toppet med fetaost. Server den som en selvstendig rett, eller som tilbehør til spekemat eller grillmat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør eller margarin
  • 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 0,5 kg ferdig kokt rødbete
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss friske urter f.eks timian eller basilikum
  • 1 ss brunt sukker
  • 150 g fetaost
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller melk

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel og smør  i en hurtigmikser og kjør det til smøret er helt smuldret i melet. Tilsett vann og deigen raskt sammen. Form deigen til en ball, pakk den godt inn og legg den kaldt i minst 30 minutter.
  2. Varm ovnen til 200 °C.
  3. Kjevle ut deigen til en rund leiv med ca 3 mm tykkelse. Dryss med hvetemel så den ikke blir sittende fast i underlaget. Flytt deigen over i en paiform (22-24 cm). Prikk dekk deigen med bakepapir og fyll den med tørre erter eller linser. Sett formen midt i ovnen og stek i 10-15 minutter. Hell ut ertene og fjern bakepapiret.
  4. Skjær rødløk i tynne skiver. Varm en stekepanne og fres løken på lav varme.
  5. Riv rødbetene grovt og klem ut så mye væske som mulig. 
  6. Ha revet rødbete i stekepannen sammen med balsamico, brunt sukker og urter. La blandingen surre i ca 10 minutter, til det meste av væsken er fordampet. Smak til med litt salt og pepper.
  7. Ha rødbetmassen over i tertebunnen. Smuldre fetaosten med fingrene og dryss den over paien.
  8. Visp sammen egg og fløte. smak til med litt salt og pepper. Hell eggemassen i formen. Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og plasser formen midt i ovnen i ca 20-30 minutter, eller til eggemassen har satt seg. 

Server paien varm eller lun, gjerne med en grønn salat. 

Rødbeter finner du ferdig kokt i mange butikker. Får du ikke tak i det, kan du koke ferske rødbeter i ca 45-60 minutter i usaltet vann, til de er helt møre og skallet lett løsner. Rødbetene farger hendene rosa, så bruk gjerne gummihansker! Dette kan godt gjøres dagen før paien skal lages. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 18:44:31