Pannestekt skrei

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fersk, delikat pannestekt skrei i følge med verdens beste kaperssaus og ternede rødbeter. Stort bedre blir det ikke midtvinters, når skreien er på sitt aller beste! 

Ingredienser

  • 800 g skreifilet med skinn
  • 1 l vann
  • 100 g salt
  • 2 ss smør

kaperssaus:

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts olivenolje
  • dl hvitvin
  • dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss frisk dill

Garnityr:

  • 1 pk ferdig kokt rødbete
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær skreifileten i fire like store stykker. Bland sammen iskaldt vann og salt. Legg fisken i vannet og la det ligge der i 30 minutter.
  2. Kutt rødbeter i små terninger. Sett til side.
  3. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olivenolje i en liten kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. Tilsett hvitvin og la det koke inn til det halve.
  4. Hell i kremfløte og kok inn til det halve igjen.
  5. Sil sausen og varm den opp til kokepunktet. Rør inn smøret litt om gangen. Hold sausen varm, men pass på at den ikke koker - da vil den sprekke. 
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bland inn kapers helt tilslutt. 
  7. Varm en stekepanne og ha i smør. Tørk godt av fiskestykkene og legg dem i stekepannen med skinnsiden ned. Snu fiskestykkene når skinnet har fått fin farge. Senk varmen og la fisken steke videre til den er ferdig, ca 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. 
  8. Stek fisken med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Ta ut fisken når skinnsiden har fått en fin farge. Legg fisken på ett stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Stek den i ovnen i 10 minutter.
  9. Varm rødbetterningene i en  kjele med litt olje. Tilsett grovhakket dill rett før servering og smak til med litt salt og pepper.

Server med små, kokte poteter eller en god, hjemmelaget potetmos.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.