Fiskesuppe med tang Kategori Kos Vanskelighetsgrad Enkel Tid 20–40 min Har du fiskelykke på sommerens fisketur og drar i land en torsk eller mort, kan denne suppen mette mange selv om fangsten ikke var stor. Spe på med litt tang fra vannkanten og en skvett fløte, og suppen er fullkommen. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 300 g torsk eller annen fersk fisk 300 g laks 2 stk gulrot 2 stk persillerot 100 g sellerirot 1⁄2 stk purre (benytt den hvite delen) 1⁄2 stk fennikel 2 dl sagtang 2 ss smør 1 ss hvetemel 11⁄2 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft) 1⁄2 dl fiskekraft 1 boks kokosmelk 1 dl fløte 300 g blåskjell 1 ts salt 1⁄2 ts kvernet pepper 2 ss hakket frisk gressløk Slik gjør du Rens fisken og fjern alle bein. Del fisken i biter (ca 2x2 cm). Sett til side. Rens grønnsakene og del dem i biter halvparten så store som fisken. Kutt eller klipp tangen i strimler. Smelt smør i en vid kjele og fres grønnsaker og tang raskt. Dryss over hvetemel og rør det inn. Tilsett hvitvin og kok opp. Hell i fiskekraft/vann. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i fire-fem minutter. Tilsett kokosmelk og kok opp på nytt. Legg i fiskebiter og blåskjell og la suppen trekke i ytterligere fire minutter, til blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper og juster evt konsistensen med litt mer vann eller fløte. Hakk fennikelgresset og strø det på toppen av suppen sammen med gressløk. Server suppen rykende varm med godt brød til. Varier suppen med den fisken, skalldyrene eller grønnsakene du har tilgjengelig. Er du ikke glad i kokosmelk, kan den godt erstattes av melk eller fløte. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.