Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkrabbe

Pepperkrabbe

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g rå kongekrabbe
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss sort hel pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. vårløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å servere gjestene dine en rett som får dem til å trygle om mer?  Da er dette retten for deg. Lag en ekstra stor porsjon og legg fram en haug servietter, for dette er grisete og godt! Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g rå kongekrabbe
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss sort hel pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. vårløk

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær krabbebeina i grove biter, ca. 4-5 cm lange.
  2. Kok opp sukker og eddik.
  3. Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha dem i eddiklaken og la det hele trekke i 4-5 minutter.
  4. Ta av varmen og avkjøl. Kjør til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
  5. Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen.
  6. Varm en vid stekepanne eller wok og ha i smør og olje. Fres krabbebitene på høy varme i ca. ett minutt, eller til de begynner å skifte farge. Tilsett sausen og kok kraftig til sausen tykner og fester seg på krabbeskallene.
  7. Legg krabbebitene på et fat og dryss over revet sitronskall, vårløk og koriander.

Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.

Får du ikke tak i rå kongekrabbe, kan du bruke ferdig kokt krabbe. Da må sausen kokes inn til den tykner før krabben tilsettes; og krabben må ikke varmebehandles for lenge, da kan den bli tørr.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 06:13:10